UREĐENJE ATARSKIH PUTEVA U ZAGUŽANU

LESKOVAC

U selu Zagužane u toku je uređenje atarskog puta u dužini od 800 metara, čime lokalna samouprava završava poslove iz ovogodišnjeg programa uređenja atarskih puteva. Ova deonica uređuje se u punom profilu, a vrednost radova je 304 hiljade dinara. Njenim uređenjem poljoprivrednim proizvođačima biće olaškan pristup do njihovih parcela, a meštanima do lokalne crkve.
“Ukupna vrednost projekta za 2015. je 13 miliona 160 hiljada dinara, od čega je učešće grada 9,5 miliona, a 4,8 miliona je obezbedilo Ministarstvo. Projekat je realizaovan u vremenskom periodu od oktobra do novembra i biće završen u naredna dva dana. Tokom 2014. godine grad Leskovac je kod Ministarstva poljoprivrede konkurisao sa projektom uređenja atarskih puteva u vrednosti od preko 15 miliona dinara. Sa realizacijom se počelo novembra 2014, a zbog loših vremenskih uslova takom novembra realizacija je prekunuta. Tada je urađeno 20 posto, a 80 posto projekta u tekućoj godini, od maja do juna. U 24 katarske opštine urađeno je ukupno oko 20 kilometara puteva u punom profilu. Za zadnjih godinu dana od novembra 2014. do novembra 2015. na teritoriji grada urađeno je 65 kilometara atarskih puteva u 48 katastarskih opština. Finansijska vrednost ugovora je 29 miliona dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 14 miliona, a grad Leskovac 15 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska radova u Zagužanu.
Očekuje se da će uređenje atarskih puteva uz finansijsku podršku Ministarstva biti nastavljeno i u narednoj godini, rekao je načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović. Za ovu namenu planom i programom ove uprave predviđeno je 20 miliona, a očekuje se da će 60 posto sredstava biti obezbeđeno iz republičkog bužeta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare