Upozorenje bujanovčanima : Na palite vatru !

 

BUJANOVAC

Zbog velikih vrućina i temperature od 38 stepeni iz Štaba za vanrene situacije opštine Bujanovac apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru i upozoravaju da je Zakonom o zaštiti od požara predvidjena novčana kazna.

Građani koji primete požar ili izazivače požara u obavezi su da odmah prijave slučaj Operativnom centru Bujanovac na broj telefona 1985 ili 651-392 ili obaveste Vatrogasnu jedinicu  na broj 193.
Najčešći uzroci izbijanja požara na otvorenom prostoru su nemar i nepropisno korišćenje zapaljivih materije od strane gradjana, koji čineći takvo delo ugrožavaju svoj i mnoge ljudske živote, nanose materijalne gubitke i uništavaju životnu sredinu.
Požari se najčešće javljaju kao posledica obavljanja poljskih radova, čišćenja obradivih površina i spaljivanja ostataka, kao i zbog nesavesnosti lovaca i izletnika koji na otvorenom prostoru lože vatru, odakle se plamen proširi prema livadama, šumama, voćnjacima i građevinskim objektima.

Iz Štaba podsećaju da je Zakonom o zaštiti od požara za lica koja ne poštuju pomenute zabrane predviđena novčana kazna do 50 hiljada dinara a u slučaju nastanka veće materijalne štete, protiv pojedinaca biće pokrenut postupak utvrđivanja krivične odgovornosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare