UNS: Umesto da objavi činjenice, Pokret socijalista pokušava da uvredi Krik

BEOGRAD

Udruženje novinara Srbije (UNS) protivi se pokušaju diskvalifikacije i vređanja novinara Krika i glavnog urednika tog portala Stevana Dojčinovića, umesto demantovanja konkretnih netačnosti u novinarskom radu i poziva partiju ministra odbrane Aleksandra Vulina, Pokret socijalista, da argumentima demantuju eventualne netačnosti u tekstu Krika o imovini njihovog lidera.

Na tekst “Tetka iz Kanade platila Vulinu stan” u kom se tvrdi da ministar odbrane ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan, Pokret socijalista odgovorio je saopštenjima u kojima bez činjenica Dojčinovića naziva narkomanom i optužuje ga da ne prijavljuje sve prihode.

Zahtevi da mediji javno objave izvore finansiranja nisu novi i UNS je tražio da to postane zakonska obaveza koja ne važi isključivo za novčana sredstva koja mediji dobijaju iz budžeta Srbije, ali vlast nije prihvatila ovaj predlog UNS-a. Poziv da Krik objavi izvore finansiranja, ne abolira lidera Pokreta socijalista od obaveze da objasni i dokumentuje poreklo sopstvene imovine.

Sumnje u neprofesionalan rad novinara i nepoštovanje Kodeksa novinara Srbije sa konkretnim tekstovima mogu se izneti pred sudove časti novinarskih udruženja ili Savet za štampu. UNS poziva sve koji smatraju da su oštećeni da se obrate ovim samoregulatornim telima, saopštilo je ovo udruženje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare