UNS: Ni na treći poziv za rušenje nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori OK radija nije se prijavila nijedna firma

VRANJE-BEOGRAD

Unutar nelegalnog objekta kraj zgrade OK radija radovi su nastavljeni, a na tri javna poziva za rušenje nelegalnih objekata u Vranju nije se prijavila nijedna firma, rekli su Udruženju novinara Srbije (UNS) iz ovog radija.
Nelegalni objekat kojim je zazidan OK radio u Vranju (Foto: D. Bjelica) Nelegalni objekat kojim je zazidan OK radio u Vranju (Foto: D. Bjelica)

Rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove Grada Vranja Boban Antanasijević odgovorio je redakciji ove medijske kuće da su na novom konkursu, koji je otvoren do 14. septembra, povećana sredstva namenjena firmama za rušenje nelegalnih objekata.

Antanasijević je dodao da ukupna vrednost okvirnog sporazuma, koji podrazumeva zaključenje ugovora sa više firmi, iznosi 12 miliona dinara sa PDV-om za tri godine.

Za rušenje ovog objekta prvobitno se prijavila firma Polet, koja je dan pre zakazanog rušenja poslala obaveštenje da je sprečena da pristupi tom poslu. Ugovor sa Poletom je zbog toga raskinut.

Vlasnica OK radija Olivera Vladković je odbila da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori redakcije ove medijske kuće. Bespravnu gradnju prijavila je i inspekciji. Nakon toga, počele su pretnje, a prostorije radija su bile isprskane farbom.

Zbog pretnji Oliveri Vladković je Dejanu Nikoliću Kantaru određen jednomesečni pritvor, a u Opštinskom sudu u Vranju je 16. avgusta počelo suđenje njemu i ostalim optuženima za pretnje i uništavanje imovine OK Radija.

Izvor: UNS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare