UNS: Da odgovara napadač na novinarku IN medije Vericu Marinčić

BEOGRAD

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad pripadnika obezbeđenja Opštine Inđija na novinarku portala IN medija i traži da vinovnik ovog napada bude kažnjen.

Marinčić je izveštavala sa protesta meštana Čortanovaca zbog ukidanja železničke stanice. Tada je bio u toku i sastanak predsednika Opštine Inđija i predstavnika mesnih zajednica Čortanovci i Beška.

„Videla sam da su u zgradu opštine ušli neki novinari i krenula sam i ja. Zvonila sam i obezbeđenje je otvorilo. Rekla sam da sam novinarka i da sam došla da izveštavam sa sastanka i pustili su me u zgradu“, rekla je ona za UNS.

Kada ju je, kako kaže, u hodniku video šef kabineta predsednika opštine i rekao joj da napusti zgradu jer nema akreditaciju, odgovorila da joj akreditacija nije potrebna za tu vrstu događaja i da su druge kolege nenajavljeno ušle.

Pripadnik obezbeđenja ju je tada uhvatio za ruku i gurao, kako bi je izbacio iz zgrade.

„Uhvatio me je čvrsto za nadlakticu i stegao ne bih li ispustila telefon iz ruke. Naravno, nisam htela da dam telefon, a on mi ga je oteo. Odlučila sam da viknem da bi me svi čuli. Koleginica iz N1 je videla incident i snimila ga. Pripadnik obezbeđenja je tada ustuknuo“, navela je ona

U međuvremenu je, dodaje, dala izjavu policiji i prijavila incident.

UNS podseća da je Zakonom o privatnom obezbeđenju propisano da pripadnik obezbeđenja ne sme fizički da dotakne stranku i da napadač za ovakav postupak mora da odgovara.

Izvor: UNS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare