“UNIVERZAL” IZUZET IZ PRIVATIZACIJE

LESKOVAC

Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je pogone državnog preduzeća „Univerzal“ i razgovarao sa rukovodstvom i radnicima.
Dve trećine zaposlenih u „Univerzalu“ su osobe sa invaliditetom, odnosno, od 35 zaposlenih 25 njih ima neki vid telesnog oštećenja.
Univeryal 1
Novim zakonom ovo preduzeće izuzeto je iz procesa privatizacije, čime je sudbina zaposlenih osigurana.
Država je posao za osobe zaposlene u ovakvim preduzećima osigurala takozvanim rezervisanim javnim nabavkama, odnosno sigurnim poslovima koje preduzeće dobja, kako bi opstalo na tržištu.
„Univerzal“ je jedino preduzeće ovog tipa na jugu Srbije. Radi od 1969. godine i bavi se proizvodnjom nameštaja, kancelarijskog nameštaja i plastične ambalaže.
„Saradnja grada i ovog preduzeća je izuzetna. Svi zaposlenim invalidima preduzeća „Univerzal“ čestitam praznik i želim mnogo uspeha u daljem radu, da razvijate proces proizvodnje, budete što profitabilniji i da još dugo godina egzistirate na ovom prostoru“ , rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.
„ Uz pomoć države i lokalne samouprave obezbeđen nam je posao preko rezervisanih javnih nabavki, tako da preduzeće trenutno ima ugovorene poslove za gerontološke centre kao i centre za socijalni rad na teritoriji cele Srbije. To je jedan od najboljih vidova pomoći ovom preduzeću, jer radeći osobe sa invaliditetom koje su zaposlene u našem preduzeću osećaju se društveno korisno“, rekla je direktorka „Univerzala“ Ljiljana Pavić Stojković.
Ona je rekla i da se plate u „Univerzalu“ isplaćuju iz meseca u mesec.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare