Umro Vlastimir Veličković “Dejanac”

VLASOTINCE


U Vlasotincu je u ponedeljak u 87.godini preminuo nekada poznati fudbalski radnik i ugledni i uspešni privrednik Vlastimir Veličković ,,Dejanac”.

Mnogi ga smatraju jednim od najboljih fudbalera u dresu Vlasine iz Vlasotinca, iznendrenih na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji” .
U nekoliko navrata bio je prvi čovek Vlasine, a 1981.godine izabran je i za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Nikada svoju funkciju nije posvećivao ličnim interesima, već je uvek i sa puno ljubavi radio u korist fudbala i fudbalera, pa je tako gotovo ceo svoj život podario fudbalu i fudbalskoj lopti.
Na posebno pozitivan način iskazao se radeći i u privredi, kao direktor , nakadašnjih uspešnih preduzeća poput ,,Beska”, ,,Reteksa” ,,Sinteksa”, a uspešno je predvodio i vlasotinačku biblioteku i bioskop. Osnivač je i kultne vlasotinačke turističke manifestacije ,,Vinski bal”.
Iako je u utorak na dan sahrane padala jaka kiša, na oproštaju od ,,Dejanca” pored čalnova njegove najbliže porodice, bilo je mnogo njegovih bivših radnika, kao i bivših fudbalera Vlasine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare