Umetnici školi „Josif Kostić“

LESKOVAC

Osnovna škola „Josif Kostić“ pokrenula je akciju „Umetnici školi“. Cilj akcije je da se deca okruže umetničkim delima i inspirišu na kreativnost.

„Nakon sveobuhvatne rekonstrukcije škole javila se potreba da se novi školski prostor oplemeni i preuredi“ kaže direktor škole Milan Tončić.

„Pozvali smo sve naše bivše učenike ili one koji su predavali da se odazovu akciji i pomognu da ovaj prostor pripremimo za buduće generacije, da ih okružimo umetničkim delima i, možda, na taj način kod njih i probudimo talenat budućeg likovnog umetnika. Ideja akcije je da umetnici koji su pohađali našu školu ili su s njom na neki drugi način povezani doniraju školi svoja umetnička dela, koja bi potom ukrašavala prostor škole. Velika nam je čast što se prvi odazvao akademski slikar Dragoljuba Stankovića Čivija, jedan od naših najcenjenijih zavičajnih likovnih umetnika, bivši đak i radnik ove škole.“

Dragoljub Stanković Čivi kaže da često prolazi pored škole i da je zadovoljan kako ona danas izgleda.

„Veoma je lep osećaj ponovo biti u svojoj školi, jedino mi je žao što nije bila takva kada sam ja bio deo nje. Rado sam se odazvao ovom pozivu, smatram da je ideja odlična, a i sam ću pomoći da ovaj poziv dopre do što više ljudi, jer oni na taj način i sebe čuvaju od zaborava. Inače, svaka slika traži svoj prostor i ambijent, a ovde su svi ti uslovi ispunjeni.“

Slike će rasporediti tim za estetsko uređenje škole, a u planu je da budu raspoređene tako da mogu da ih vide sva deca, kao i svi oni koji budu došli u školu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare