Ulica Vojvode Putnika dobiće završni sloj asfalta

NIŠ

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, zameni azbestnih cevi, saniraju se udarne rupe na saobraćajnicama u svim opštinama, nastavljeni su radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici Gornjometejevačke ulice i Bulevara Svetog Pantelejmona, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Za početak nove građevinske sezone određeni su prioriteti a predlozi su stigli od građana sa kojima se stalno razgovara o tome šta je njima najvažnije da se uradi kako bi živeli konfornije bez obzira u kom delu grada se nalazili.

                                     Ona je kazala i da će, u okviru infrastrukturnog uteđenja grada,  Ulica Vojvode Putnika dobiti završni sloj asfalta. Radiće se i u Zetskoj ulici, Majakovskog i Stojana Novakovića koje će biti rekonstruisane.

                                    „Sve započete bulevare nastavljamo da radimo. Nastavljeni su radovi na izgradnji velikog kružnog toka na raskrsnici Gornjomatejevačke i Bulevara Svetog Pantelejmona. Kada vreme dozvoli mašine se ponovo vraćaju na Bulevar Svetog Pantelejmona kako bismo nastavili radove koji su započeti i povezali dve gradske opštine, Crveni Krst i Pantelej. Naravno, nedostaje završni sloj asfalta u Vojvode Putnika“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

                                    Prema njenim rečima i radovi koje su započeli „Putevi Srbije“ a nisu privedeni kraju završiće Grad.

                                     „ Tri započeta pravca, koje su „Putevi Srbije“ započeli, a nisu završili, verovatno će Grad da završi. To su put ka Niškoj Banji, Ostrovica – Ravni Do i Kovanlučka ulica. Ulica Stojana Novakovića u samom centru grada će biti rekonstruisana. Za nešto više od nedelju dana počeće rekonstrukcija  vodovodne mreže. Dogovorili smo sa građanima da gde se radi rekonstrukcija puta, uradimo prvo promenu azbestnih cevi i vodovodne mreže, tamo gde je dotrajala, kako ulica ne bi naknadno bila raskopavana“, rekla je gradonačelnica Niša.

                                 Dodala je  da Grad očekuju dva velika projekta do kraja godine.

                              „To su rekonstrukcija ulice Majakovskog uz proširenje kanalizacione mreže i čuvena Zetska ulica. Kada se radi o ovoj ulici u planu je izgradnja  rasteretnih preliva koji su neophodni  kako ne bismo imali čuvena plavljenja kada padne veća kiša“, objasnila je Sotirovski.

                                 Još jednom je podsetila da se paralelno sa radovima u gradu odvijaju i radovi na seoskom području.

                                 „Započeti  su radovi u Paljini, čiji meštani godinama imaju problem sa vodosnabdevanjem. Završetak radova se očekuje za dve nedelje. Rešavamo i probleme u onim mestima gde su izvori presušili i stanovnici imaju problema sa nedostatkom vode posebno u letnjim mesecima“, kazala je Sotirovski. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare