Ulazak socijalista u lokalnu vlast “po fazama”

VRANJE

 

Na Otvorenom danu za medije Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vranju rečeno je da se po planu realizuje dogovor sa Srpskom naprednom strankom o učešću socijalista u vlasti na lokalu.

 

„Vranjski socijalisti u vlast sa Srpskom naprednom strankom ući će u periodu od 7. septembra do 4. oktobra, između dva praznika, koje Grad obeležava. Dogovori da budemo deo gradske vlasti ne odvijaju se sporo i sve se realizuje po planu, odnosno po predviđenim fazama. Nakon predsedničkih izbora gde smo podržali zajedničkog kandidata i izbora za članove Saveta mesnih zajednica dobili smo predviđena mesta. U Vranjskoj Banjii je već napravljena koalicija, imamo zamenika predsednika gradske opštine i jednog većnika. Što se tiče mesnih zajednica dobili smo 17 predsednika Saveta i isto toliko zamenika“, rekao je predsednik GrO SPS, Zoran Antić.

On je objasnio  i kako je došlo do predloga da direktor Filijale Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja u Vranju bude Srđan Dekić, a ne , kako je najpre rečeno,  Branimir Stojančić.

„Branko Ružić je predložio da idemo sa više kandidata, tako da je u prvom kugu prošao Dekić“, rekao je predsednik vranjskih socijalista.

On je negirao glasine da ulazak socijalista u vršenju vlasti u Vranjskoj Banji i zajednička lista za Savete mesnih zajednica, kao i nekoliko mesta za njihove kadrove, predstavlja kraj saradnje sa naprednjacima.

„Te glasine šire frustrirani i iskomplesirani članovi SPS, koji zbog raznih razloga ne mogu da ostvare svoje lične interese“, kaže Antić.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je kategoriči odbio tvrdnje da SPS ima bilo kakve veze za postavljenjem Dragana Spirića, nekadašnjeg većnika za finansije i gradski budžet, na mesto direktoraTrezora Filijale Republičke poreske uprave u Vranju.

„O tom kadrovskom rešenju nije bilo reči na lokalu. Mi o tome nismo odlučivali“, kaže lider vranjskih socijalista.

Na kraju je rekao da mu je drago što je SPS pokazao svoju vitalnost i što je u proteklih godinu dana od kako nisu u vlasti uspeli da sačuvaju jezgro partije, članstvo i birače.

Lider vranjskih socijalista pozvao je članove, simpatizere i prijatelje Socijalističke partije Srbije da, 15. jula u 20 sati, dođu u Omladinski kulturni centar na svečanost povodom obeležavanja 27. godišnjice partije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare