Ukraden novac za lečenje bolesne dece

NIŠ

Kutija sa novcem koji je  humanitarka Marina Adamović prikupila za lečenje bolesnih mališana, ukradena je juče ujutru u Obrenovićeoj ulici gde se nalazi tzv. „Banka dobročinstva“ mesto gde Nišlije daju humanitarne priloge za ovu namenu.

Marina kaže da je u trenutku krađe bila u svojim invalidskim kolicima, te da se baš spremala da uđe u banku kako bi prikupljeni novac uplatila na namenski račun.

                           “To je bilo oko 8.30 sati,  kutija je bila pored mene, na trenutak sam skrenula pogled što je bilo dovoljno da nestane. Sumnjam da je krađa planirana jer mi je neposredno pre toga prišao jedan mladić i pitao me koliko je sati, a gledao je u kutiju. Ubrzo je produžio dalje, ali verujem da se ili on ili neka osoba sa kojom je bio u dogovoru, prišuljala i iskoristila trenutak da je ukrade”,  kaže Marina.

                         Dodaje da je krađu odmah prijavila policiji te da se nada da će nadzorna kamera sa banke omogućiti da se lopov identifikuje.

                          “Ne znam tačno, koliko je novca bilo u kutiji jer sam sumi koja je bila kod mene od vikenda, dodala ono što je prikupljeno do jutros. Mislim da nije imalo više od deset hiljada, ali to su značajna sredstva za one kojima je lečenje neophodno. Ovo je strašno, ne mogu da shvatim kakvi su to ljudi koji mogu da ukradu i taj novac – kazala je ogorčena žena.

                            Ovo nije prvi put da se humanitarni prilozi koje je prikupila Marina kradu. Pre tri godine, novac iz „Banke dobročinstva“ ukrao je dvanaestogodišnji dečak i potrošio ga.

                              Policija je potvrdila da joj je krađa prijavljena te da se radi na pronalasku izvršioca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare