Uklanjaju se tende iz Obrenovićeve ulice

NIŠ

Obrenovićeva ulica u centru Niša, glavno šetalište Nišlija, danas je bila poput gradilišta. Iz centralne zone uklanjaju se tende kafića tako da ugostiteljski objekti iz ove ulice, za sada, ostaju bez svojih bašti.  U naredna dva dana sve letnje bašte biće uklonjene iz ovog dela grada. Ovim se realizuje odluka Gradskog veća o uklanjanju tendi.

Ugostitelji, kojih ima oko dvadesetak u ovoj ulici,  su nezadovoljni i smatraju da je ovakva odluka ishitrena. Oni već tri godine pokušavaju da se iznađe pravo rešenje za postavljenje letnjih bašti. Montiranje i demontiranje tendi nanosi direktnu štetu od nekoliko hiljada evra,  a mnoge od metalnih konstrukcija će se trajno oštetiti. Međutim , saglasni su u jednom – da su mnoge tende neadekvatne i da treba iznaći konkretno rešenje kakve letnje bašte treba postaviti u glavnoj šetališnoj zoni.

Komunalni red u gradu mora da se uspostavi. U Obrenovićevoj ulici nijedan od ugostitelja nema dozvolu za letnju baštu.

Sastanak gradskih vlasti i ugostitelja dogovoren je za prvu radnu nedelju u 2017. godini. Stručni timovi iz Gradske kuće u saradnji sa  Direkcijom za izgradnju grada, gradskim  arhitektom i predstavnicima ugostitelja  treba da pronađu prihvatljivo rešenje koje će konačno rešiti problem tendi kafiča u centralnoj gradskoj šetališnoj zoni.

Planom za narednu gidinu predviđeno je uređenje fasada i sređivanje ulica, a da bi se to uradilo potrebno je dovesti stanje na početak, a potom poštujući urbanistička pravila. Već od marta moći će da se postave nove lednje bašte,  uz dozvole. Ove letnje  bašte treba da ispunjavaju estetske i urbanističke uslove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare