Ukinut javni prevoz vikendom, od ponedeljka samo od 5 do 8 i od 14 do 17 sati

NIŠ

 Štab za vanredne situacije Grada Niša je naložio ukidanje javnog autobuskog prevoza subotom i nedeljom, a od ponedeljka autobusi će radnim danima voziti u terminima od pet do osam sati i od 14 do 17 sati, a ukidaju se večernji polasci za radnike druge i treće smene od 21 do 23.30 sati. Od juče su zatvoreni ugostiteljski objekti, dok ćevabdžinice i drugi objekti brze hrane mogu da rade tokom dana, poštujući mere u vanrednom stanju.

           Autobuski prevoz je dodatno redukovan na funkcionisanje u dva trosatna perioda dnevno, kada će autobusi saobraćati po letnjem subotnjem redu vožnje. Zaposleni koji na poslu ostaju posle 20 sati, kada je građanstvu zabranjeno kretanje, neće imati mogućnost da koriste javni prevoz.

            U zatvorenim ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad kuhinja, radi preuzimanja hrane ili dostave na kućnu adresu. Ćevabdžinice i drugi objekti brze hrane sa šalterima mogu da rade, uz poštovanje propisanih sanitarnih uslova, mera i uputstava u vanrednom stanju.

            Građani poštuju meru zabrane izlaska posle 20 sati, prema rečima Darka Bulatovića, gradonačelnika Niša i komandanta Štaba, te su preksinoć zabeleženi tek pojedinačni slučajevi kršenja ove zabrane.

               “Još jednom apelujem da se pridržavamo svih  mera i uputstava koje su propisali Vlada Srbije, Institut za javno zdravlje i gradski Štab za vanredne situacije”, rekao je juče Bulatović na pres konferenciji Štaba u Gradskoj kući.

             Inače, prema podacima od juče popodne, opštinski kol centar Medijane je imao 152 poziva građana, Panteleja 93, Palilule 56, Niške Banje 26, dok izveštaj iz kol centra Opštine Crveni Krst nije pristigao do početka pres konferencije Štaba. Stariji građani se kol centrima obraćaju za dostavljanje grane i lekova, a ostali traže savete i informacije koje se odnose na zaštitu od inficiranja virusom korona. Kol centrima su priključeni lekari, te građani mogu dobiti sve stručne informacije o preventivi od virusa, a od psihologa mogu dobiti psihosocijalnu podršku. Volonteri kol centara koji dostavljaju hranu i lekove na kućne adrese imaju uočljive zvanične oznake opština i pisani dokument o angažovanju, kako ne bi dolazilo do zloupotreba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare