Ujedinjeni u jedinstvenu Demokratsku stranku

VRANJE

U Beogradu su se juče ujedinile Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Zajedno za Srbiju u jedinstvenu Demokratsku stranku. Usvojen je proglas koji je Gradski odbor vranjskih demokerata prosledio medijima.

„Polazeći od činjenice da je demokratija u Srbiji ozbiljno ugrožena autoritarnom vlašću i da su sve demokratske institucije u Srbiji uništene ili obezvređene; Svesni činjenice da je neophodno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj i programskoj platformi koje će se suprotstaviti uništavanju demokratske perspektive Srbije; Mi, pripadnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju – koji imamo srodna politička opredeljenja i programske ciljeve, donosimo odluku da se ujedinimo u DEMOKRATSKU STRANKU.

Sa ciljem da se zajednički borimo za evropske vrednosti i ulazak u EU; za poštovanje ljudskih prava; za slobodu medija i poštene izbore; za podelu vlasti i vladavinu prava u kojoj će sudstvo biti nezavisno i u kojoj će se Ustav i zakoni bezuslovno poštovati; za parlament koji će biti najviše zakonodavno telo, središte demokratske debate, ali i kontrolor izvršne vlasti koja neće izlaziti iz svojih ustavnih i zakonskih okvira; za uređen privredni ambijent koji počiva na socijalnoj pravdi i u kojem će biti omogućen slobodan rad sindikata uz stalni dijalog i međusobno uvažavanje poslodavaca i radnika; za razvoj dobrosusedskih odnosa i trajnog mira u regionu; kao i za budućnost Srbije u kojoj će svi građani imati jednake šanse i jednak status pred zakonom, bez obzira na njihovu nacionalnost, veroispovest ili političko opredeljenje“.

Ujedinjenju su prisustvovali i predstavnici Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke iz Vranja. Okupili su se oko ideje da se jačanje jedinstvene Demokratske stranke nastavi i u danima koji dolaze, u borbi za jednake izborne uslove, za demokratiju i svrgavanje vlasti koja proklamuje bezakonje i nasilje. Otvorena su vrata i svim drugim strankama i pokretima koji žele da se pridruže ili vrate Demokratskoj stranci, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, navodi Gradski odbor DS Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare