Uhvatio devojčicu koja je pala sa petog sprata

TORINO

Bankar iz Torina Matija Aguci proglašen je herojem nakon što je uhvatio trogodišnju devojčicu koja je pala sa balkona na petom spratu zgrade.

Matija Aguci je ispričao da su on i njegova devojka išli do prodavnice hleba u centru Torina kada je čuo čoveka kako viče u pomoć iz stana na gornjem spratu.

„Izašao sam sa devojkom da kupim hleb i čuli smo vriske iz zgrade koji su nam privukli pažnju“, rekao je Aguci ispred bolnice u kojoj je pregledan zbog lakših povreda, prenosi CNN.

„Čuo sam čoveka kako vrišti kada je video devojčicu kako se naslanja na ogradu. Devojčica se sve više naginjala i penjala preko ivice, držala se rukama, a noge su joj bile u vazduhu“, rekao je Aguzi.

Naveo je da je vikao kako bi pokušao da privuče pažnju trogodišnjakinje i spreči je da puzi dalje, ali da je, kada je shvatio da ga nije čula, izračunao njenu putanju i stao ispod terase.

„Počeo sam da joj vičem da ostane mirna i da se vrati unutra, ali nije čula. Kada sam je video kako pada, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve proći najbolje, ublažio sam njen pad i oboje smo pali na zemlju“, rekao je on.

Dodao je da početku nije osećao nikakve znake života kod devojčice, a da je onda počela da plače i da je tada odahnuo.

Aguci je naveo da je devojčica “dobro”.

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso pozvao je da se oda počast Aguziju, ocenivši njegov gest kao “herojski i izvanredan”.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni zahvalila se Aguciju, dodajući da je priča o devojčici koja je pala sa balkona sa petog sprata mogla da se pretvori u tragediju, ali da je, zahvaljujući Aguciju, njen život spasen.

“Velika čast i zahvalnost ovom mladom heroju”, napisala je Meloni na platformi X (Tviter).

U toku je istraga o okolnostima incidenta, prenose Vesti onlajn. (kraj) SM/MN

Foto: Pixabay

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare