UHAPŠENI ZBOG ŠVERCA ROBE

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu presekli su lanac krijumčarenja robe i protiv dve osobe iz Niša i jedne iz Pirota podneli krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

 

Sumnja se da su dvojica Nišlija u dogovoru sa osumnjičenim iz Pirota, od početka 2012. godine do kraja 2014. godine, za novčanu nadoknadu od 50 do 70 evra, kombijem prevozili vlasnike butika i radnji, iz raznih gradova Srbije, do Istanbula, radi kupovine velike količine različite vrste robe. Postoje osnovi sumnje da su Nišlije kupljenu robu skladištili u iznajmljenom prostoru na teritoriji Bugarske i put nastavljali sa manjom količinom, kako bi nesmetano ušli na teritoriju Srbije. Sumnja se da su jedan od osumnjičenih iz Niša i osumnjičeni iz Pirota,  nakon izvesnog vremena, naizmenično, svojim putničkim vozilima, odlazili u Bugarsku, gde su preuzimali skladištenu robu iz iznajmljenog prostora i dovozili je do Niša. Vlasnici butika i radnji iz Niša su robu preuzimali u ovom gradu, dok je vlasnicima butika i radnji iz drugih gradova Srbije roba lično dostavljana, za određenu novčanu nadoknadu u zavisnosti od količine i vrednosti krijumčarene robe.

 

Operativnim radom policija je otkrila da se radi o velikoj količini veoma vredne robe, čime je oštećen budžet Republike Srbije za više od osam miliona dinara.

 

Krivična prijava protiv osumnjičenih biće prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare