Uhapšeni poreski inspektor, njegova porodica i još dvadeset osoba zbog pranja para

LESKOVAC-VLASOTINCE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 24 osobe osumnjičene da su protivpravno stekle oko 91 milion dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca uhapšeni su: S.I. (1959), J.I. (1962), D.I. (1990), M.I. (1995), J.S.(1985), Ž.V.(1976), V.Z. (1969), M.M.(1985), R.M.(1950), B.M.(1983), S.K.(1976) i N.J.(1956), dok se M.J. (1985), R.J. (1978), M.F. (1977), I.T. (1980), A.S. (1983), I.K. (1983), M.P. (1989), D.S. (1998), M.S. (1992), N.M. (1990), D.M. (1962) i M.S. (1959) sumnjiče za krivično delo pranje novca u pomaganju.

Kako se sumnja, poreski inspektor Poreske uprave Leskovac S.I.,po prethodnom dogovoru sa svojom suprugom J.I., sinom D.I. i snajom M.I., registrovao je knjigovodstvenu agenciju „Orbis DM“ na ime osumnjičene J.S. Osumnjičeni D.I i M.I. su bili radnici navedene agencije, dok je, kako se sumnja, i fiktivno odgovorno lice J.S. obavljala poslove radnice, a J.I. bila stvarni vlasnik.

Oni su, kako se sumnja, u periodu od januara 2017. do maja 2020. godine, preko knjigovodstvene agencije “Orbis DM” iz Vlasotinca registrovali više fiktivnih građevinskih radnji na ime svojih prijatelja i poznanika preko kojih su vršili prenos novca firmi “Balkan Construction company” iz Predejana , “Sleme VL” iz Vlasotinca,”VS Unikop – Sredor“, “Potens perforacija” iz Požege, “Kokonetting” iz Vlasotinca, “Ekogradnja” iz Beograda i “Maksim gradnja” iz Subotice, navodi policija.

Osumnjičeni Ž.V, odgovorno lice „VS Unikop Sredor“, V.Z, odgovorno lice „Sleme VL“ i odgovorno lice radnje „Vagres RG“, M.M, odgovorno lice „Kokonetting“, R.M. i B.M, odgovorna lice „Potens perforacija“, S.K, odgovorno lice „Maksim gradnja“, N.J, odgovorno lice „Eko gradnja“, se terete da su po uputstvima S.I. bez pravnog osnova prenosili novac sa računa privrednih društava na račune fiktivnih preduzetničkih radnji.

Sumnja se da su potom, odgovorna lica fiktivnih preduzetničkih radnji podizala novac i za sebe zadržavala procenat, a ostatak vraćala S.I, koji je takođe zadržavao deo, a ostatak vraćao odgovornim licima privrednih društava.

Za još dve osumnjičene osobe je raspisana potraga.

Osumnjičenima S.I, J.I, D.I, M.I, J.S, Ž.V, V.Z, M.M, R.M, B.M, S.K, N.J, M.J. i R.J. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Komšija
Komšija
3 godine pre

Šta je be sa ovi Vlasotinčani? Malo, pomalo pa uhapse nekog zbog proneveru. Beše onomad ona klinka ojadila osiguranje, sad ovi. Čovek se prosto zamisli ima li još … A tek u veći komšiluk, nije valjda da teče med i mleko. Pre će biti da se prašinka mete ispod tepik, a usta ušivav sa ćuteci ;))))

Mito i utaja, a odbačeno
Mito i utaja, a odbačeno
3 godine pre

A šta je bilo sa onom inspektorkom koja je od san marka primala mito i koju su snimali prilikom dela. Proverite jer se radi o knjiškom primeru primanja mita, a prijava je odbačena ???

saosecanja
saosecanja
3 godine pre

Mislite na SNS kafic gde se kadrira, uj kojem se drze najvazniji sastanci, gde svi posle sastanka u stranacke prostorije, dotrce da ih vidi sef, da im zakaze sastanak, da popiju pise s njim pa da im zavrsi privatni posao? Jel to taj kafic, sa bastu za prezimljavanje, koju nikad nisu skinuli s trotoara iako ugrozavaju vernike koji dolaze u crkvu, ucenike koji odlaze u skolu, stanare koji tu stanuju? A da se tamo dzabe ne jede i ne pije, mislim odredjeni krugovi, kao kad sofer zaustavi autobus, pa putnicima se naplati rucak, a vozac jede za dz? Pretplatio se covek. I stvarno, taj mnogo voli izvikane ljude, zene, kafane, hapsise li i vlasnika San Marka? Aaaa, pa zato on odgovara gradonacelniku. Prosto se saosecaju. 😀 😀 😀 😀 😀