UHAPŠENI NOVOPAZARCI ZBOG 16 KILOGRAMAHEROINA

BEOGRAD-NOVI PAZAR
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na graničnom prelazu Gradina u kamionu novopazarskih registarskih oznaka pronašli 16,13 kilograma heriona.

Stefanović je rekao da se radi o jednoj od najvećih zaplena ovog narkotika na teritoriji Republike Srbije, a da je ova akcija rezultat “ ogromnog višemesečnig rada pripadnika SBPOK-a”.

„Policija je uhapsila dvojicu državljana Srbije iz Novog Pazara E. I. (1986) i S. U. (1980). Sumnja se da su oni deo organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem narkotika iz Turske u Srbiju, a oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Tužilaštvu za organizovani kriminal“ objasnio je Stefanović.

On je dodao da je heroin bio zapakovan u 15 paketa, a pronađen je u fabrički napravljenim šupljinama u kabini kamiona.

„Prvi rezultati analize govore da je reč o heroinu odlične čistoće, što znači da se pre ulične prodaje mogao pomešati sa drugim supstancama i da mu se masa uveća za četiri do pet puta“ rekao je Stefanović.

Gradina heroin 1
On je istakao da su zaplene narkotika u poslednjih godinu i po dana izuzetno porasle i da je policija oduzela više od četiri tone različitih opijata.

„Suzbijanje trgovine drogom trenutno predstavlja jednu od najuspešnijih aktivnosti policije, gledajući proteklih nekoliko decenija. Samo pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala tokom ove godine zaplenili su 9 kilograma kokaina, 38 kilograma heroina, 65 kilograma ekstazija i 107 kilograma marihuane“ rekao je Stefanović i dodao da policija naporno i požrtvovano radi kako bi sklonila drogu sa ulica i odvojila je od “naše dece”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare