Uhapšena trojica pripadnika Sektora za vanredne situacije u Vranju zbog primanja mita

VRANJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole i Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. I. (1971), D. J. (1964) i M. M. (1978) pripadnike Sektora za vanredne situacije u Vranju, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, saopštio je MUP.

Takođe, policija je podnela krivičnu prijavu protiv četrdesetosmogodišnje žene, odgovornog lica jednog privrednog društva iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo davanje mita. Sumnja se da je D. J. po prethodnom dogovoru sa četrdesetosmogodišnjom ženom od januara 2018. godine do 17. jula ove godine, prilikom kontrole ispunjenosti zaštitnih mera protivpožarne zaštite u više od 30 privrednih društava na području Pčinjskog okruga, uticao na odgovorna lica da elaborate i glavne projekte za zaštitu od požara izrađuju preko jednog privrednog društva iz Vranja.

S. I. se sumnjiči da je u ime tog privrednog društva, faktički izrađivao  elaborate, koje je overavao svojim potpisom kao ispravne i sačinjavao rešenja o saglasnosti na izrađene projekte.

Takođe, osumnjičeni D. J., S. I., i M. M., koji su u svojstvu službenih lica u privrednim društvima vršili nadzor i kontrolu, davali su saglasnost na već izrađenu tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara.

Sumnja se da su oni za usluge izrade elaborata i davanja rešenja o saglasnosti na izrađene projekte, više puta zahtevali i primali novac od osumnjičene.

Kako se sumnja četrdesetosmogodišnja žena je novac davala D. J. koji je 10.000 evra zadržao za sebe, dok je 3.900 evra dao S. I. za izradu projekata i M. M. 2.500 evra za izvršeni nadzor i kontrolu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, navedeno je u saopštenju MUP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare