Uhapšena šefica računovodstva Doma zdravlja u Medvedji

MEDVEDJA

Leskovačka Policijska uprava saopštila je danas da je policija uhapsila službenicu Doma zdravlja u Medveđi  A.J.  zbog postojanja osnova sumnje da je  zloupotrebivši službeni položaj podizala novac sa računa Doma zdravlja, a potom sačinjavala izvode o dnevnom prometu i dnevnik blagajne u kojima je uvodila neistinite podatke I,  na taj način sebi pribavila imovinsku korist od 5.306.451 dinara.

Na taj načun je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja, posluga i falsifikovanje službene isprave, navodi policija.

A.J. je deo novca u iznosu od 522.485 dinara, vratila uplatom na tekuće račune Doma zdravlja, navodi se u saopštenju.

Kako JUGpress saznaje, A.J. je bila na poziciji šefice računovodstva u ovoj ustanovi.

Krivično delo, zbog koga je uhapšena,  je vršila od 2012. godine a naši izvori navode da je, navodno , falsifikovala i izveštaje  službe za plaćanje.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marko
Marko
6 godine pre

Da li je ovako nesto moguce?
2015 godine Nadzorni odbor Doma zdravlja uvidja da se u pomenutom Domu zdravlja desavaju cudne stvari pokusava da izvrsi kontrolu ali direktor Doma zdravlja to ne dozvoljava i skoro izbacuje ove ljude iz ove ustanove.U 2017 izbija nova afera oko zloupotreba u trosenju novca, Nadzorni odbor ponovo trazi dokumentaciju od direktora i ponovo ista prica ne dozvoljava se, vrsi se strahovita opstrukcija, podnose se ostavke clana odbora ispred kolektiva, nestaje pojedina dokumentacija, strahovito se lobira da se zameni N.odbor koji nije po meri direktora i koji na ime materijalnih troskova dobija ogromne iznose od lokalne samouprave a ne dozvoljava se kontola trosenja tih sredstava.Nedavno je opstinsko vece pismeno nalozilo direktoru davanja dokumentacije Nadzornim odboru i opet direktor nije dozvolio.I dalje se sve cini da se zaustavi rad odbora, jer cini se da je ovo samo vrh ledenog brega u ovoj ustanovi.Jedan bahati cinovnik nedavno je otisao kod osnivaca i javno protestvovao zasto se trazi kontrola.Pojedinci se godinama ovde stite i mogu da rade sta hoce a onda su krivi neki sporedni igraci.
Svako ko malo poznaje funkvionisanje privrede zna da ovako nesto je nemoguce bez sire podrske.
O ovome postoji sva dokumentacija koju za sada niko ne trazi.