Uhapšen zbog sumnje da je proneverio bužet za skoro tri miliona dinara

VRANJE

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su S. M. zbog postojanja osnova sumlje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se kao savetnik za poslove kontrole javnih prihoda i izradu Rešenja za lokalnu komunalnu taksu za zauszeće javne površine i poreze na imovinu fizičkih lica Odseka lokalne poreske administracije Gradske uprave u Vranju u periodu od 1. januara do 13. septembra 2017. godine, suprotno zakonskim propisima sačinjavao rešenja o naplati lokalne komunalne takse drugim fizičkim licima. Sumnja se i da je u ovim rešenjima smanjio izlicitiranu cenu i period zauzeća javne površine, a zatim u tako sačinjena rešenja unosio delovodne brojeve pod kojima se vode drugi predmeti u lokalnoj poreskoj administraciji.

  1. M. Je kako se sumnja, suprotno odlukama Skupštine Grada Vranja sačinjavao Rešenja za obračun lokalne komunalne takse pravnim i fizičkim licima, tako što je samoinicijativno smanjivao površinu zauzeća javnepovršine.

Na ovaj način, pribavljena je protivpravna imovinska korist pravnim i fizičkim licima u iznosu od 2.801.322 dinara, za koliko je oštećem i budžet Grada Vranja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare