Uhapšen zbog samoizolacije

LESKOVAC

U kućnoj izolaciji nakon ulaska u Srbiju iz inostranstva prema podacima leskovačkog Zavoda za jaavno zdravlje u Leskovcu je 827 osoba. Po našim saznanjima i policija redovno proverava i obilazi ova lica.

Većina njih se pridržava rešenja o samoizolaciji, što je i naša preporuka, jer znamo za slučaj našeg sugrađanina, mladog N.T. koji se iz Bosne i Hercegovine vratio pre uvođenja vanrednog stanja.

Po njegovoj tvrdnji na granici mu niko nije rekao da treba da bude u samoizolaciji.

On je prijavio da će biti kod oca, ali je u stvari bio kod babe u samoizolaciji. Kad je policija proverila i nije ga našla na prijavljenoj adresi, priveden je 30. marta i biće u pritvoru mesec dana.

Jedna naša sugrađanka kaže da su joj, kada je pozvala da se prijavi i kaže da je došla iz inostranstva, rekli da oni nemaju nikakvu informaciju da je ušla u zemlju, ali da ipak bude kući.

„I tako, par dana se ništa ne dešava, sedim ja kući, a onda zvoni fiksni telefon i mislila sam da me neko zeza i proverava gde sam. Samo što ga nisam ispsovala, a onda se u roku od 10 minuta pojavila patrola na mojim vratima.“

Oko ove mere samoizolacije ima različitih iskustava, neka, poput ovog prvog, nisu nimalo lepa.

O nekima pišemo narednih dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare