Uhapšen Sirijac u Vranju zbog nedozvoljenog prelaza granice i krijumčarenja ljudi

Presevo, 19.11.2015. - Oko hiljadu migranata danas nije pusteno u Srbiju na granicnoj liniji sa Mekedonijom, u blizini Preseva, nakon sto je odluceno da ce u zemlju moci da udju samo izbegli iz zemalja zahvacenih ratom. Na granicnom prelazu Presevo policija propusta migrante iz Sirije, Avganistana i Iraka, dok migranti iz drugih zemalja ne dobijaju dozvolu da uđu u Srbiju. Prema podacima iz prihvatnog centra u Presevu, priliv migranata se ne smanjuje i u poslednjih 12 sati kroz taj centar je proslo 3.000 ljudi. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)

VRANJE-PREŠEVO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju u saradnji sa pripadnicima Regionalnog centra granične policije prema Republici Severnoj Makedoniji uhapsili su devetnaestogodišnjeg državljanina Sirije O.S. u Vranju zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

On se sumnjiči da je 27. oktobra po dogovoru muškarcem iz Makedonije, uz novčanu nadoknadu organizovao nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i  Makedonije za 14 državljana Sirije, kao i njihov tranzit taksi vozilima do Prihvatnog centra u Preševu, a radi daljeg odlaska u zemlje Zapadne Evrope.

O.S. je uz krivičnu prijavu priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Sutkinja za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredila mu je pritvor do 30 dana. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare