Uhapšen osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić u Aleksincu

NIŠ

Privedena je jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u ubistvu porodice Đokić, saopštio je MUP.                          

„Ubistvo porodice Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dođemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem, u Nišu razgovarao sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić.

On je naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, „bez svake sumnje, bili deo ovog strašnog i monstruoznog ubistva“, navodi se u saopštenju MUP.

 Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela.

                      Podsetimo, porodica Đokić je poslednji put viđena u svom crnom automobilu marke “folksvagen pasat” u nedelju, 26. septembra, a tri beživotna tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac u blizini Aleksinca. Ubistvo je izvršeno na monstruozmi način, a milicija je pronašla njihova telakoja su bila spaljena.

                     Zapaljeni auto “pasat” pronađen je u blizini sela Tešice, a na licu mesta bilo je policajaca i pripadnika Žandarmerije. Iako je prvobitna informacija bila da su tela pronađena nedaleko od vozila, ispostavilo se da su ona otkrivena u ataru sela Moravac, desetak kilometara dalje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare