Uhapšen nekadašnji direktor JKP “Imovina” iz Lebana

LEBANE-BEOGRAD

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su N. S. (1957) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja oštetivši JKP „Imovina“ Lebane za 6.123.528 dinara, saopštio je danas MUP Srbije.

Uhapšeni je bio na ovoj poziciji kao kadar SPS a ubrzo pošto je preduzeće ugašeno je , kao kadar Grupe građana “Dr Goran Janjić” predložen i postvaljen na mesto direktora JKP Komunalac, saznaje JUGpress.

Uhapšeni su i N. I. (1981) odgovorno lice preduzetničke radnje „Ilić Tit 018“ i Ž. M. (1990) odgovorno lice PR „Žig Kolar“, iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Kako se sumnja, N. S. bivše odgovorno lice JKP „Imovina“ Lebane je u septembru 2020. godine u ime JKP “Imovina” zaključio ugovor za uređivanje spoljašnjih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N. I. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke pa je preduzetničkoj radnji „Ilić Tit 018“ na poslovni račun preneo novac u iznosu od 2.590.000 dinara, iako je znao da radovi po ugovoru nisu izvedeni, navodi se u saopštenju policije.

Na isti način je, kako se sumnja, u oktobru 2020. godine izvršio i drugo krivično delo. U ime JKP “Imovina” iz Lebana zaključio je ugovor za uređivanje stambenih objekata sa odgovornim licem PR “Žig Kolar”, Ž. M. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke. Iako je znao da ugovoreni radovi nisu izvedeni, navedenoj preduzetničkoj radnji preneo je na poslovni račun 3.533.528 dinara.

N. S. je odgovornim licima preduzetničkih radnji pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6.123.528 dinara i za taj iznos oštetio JKP „Imovina“ iz Lebana, dok su odgovorna lica novac zadržala za sebe iako su znala da radovi nisu izvedeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare