Ugradnju drugog sloja asfalta u Strojkovcu obilazili političari

LESKOVAC

A, kao što je to i uobičajeno u Leskovcu, ugradnju drugog sloja asfalta na deonici puta Leskovac – Vučje kroz selo Strojkovce, danas su obilazili loklani političari.

Povodom ovih radova gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je održao konferenciju za novinare.

„Nalazimo se na putu Leskovac Vučje dužine 12 kilometara. Najpre je uređeno 9 kilomatara puta, a ove godine nam je ostalo 3 kilometra od polovine Strojkovca do samog Vučja, odnosno 700 metara kroz samo Strojkovce, najveće naseljeno mesto vučjanskog kraja, sa velikim brojem privrednih subjekata i vrednim, marljivim, poštenim ljudima. Svima hvala što su imali strpljenja preko 50 godina i toliko čekali da sada imaju ovako kvalitetan put.

Ova saobraćajnica se našla u emisiji SAT patrola, gde je upravo proglašena jednom od lošijih, a sada je potpuno nova i savremena saobraćajnica sa uloženih 400 miliona dinara Vlade Republike Srbije, svih građana i preduzeća Putevi Srbije”, rekao je Cvetanović.

Iako je više puta rečeno i najavljivano da će asgfaltitanje ovog puta biti završeno i na teritoriji Strojkovca, izgleda da to nije bilo tačno.

Bar je tako sugerisao Cvetanović koji je sada prvi put rekao da , izgleda od tih najava i plana ne bi bilo ništa da nisu “bili uporni”, naročito “narodna poslanica Marija Jovanović u komunikaciji sa ministrom Goranom Vesićem,“ rekao je Cvetanović.

Ostaje nejasno da li to znači da bez te njihove upornosti vlast nije imla nameru da ovaj projekat završi do kraja,

Cvetanović je dodao da se danas ugrađuje drugi sloj asfalta i da preostaje uređenje bankina, horizontalna i vertikalna signalizacija i da svaka kuća ima uređen prilaz celom dužinom puta.

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja je danas rekao „Ono što je važno za ovaj državni put je proširenje kolovoza sa 5 na 6 metara čime je povećana bezbednost u saobraćaju, sklonjena je kocka sa kolovoza i uređena je kompletna rekonstrukcija čitave konstrukcije. Izvođač radova je Trejs Srbija.“

Cvetanović je dodao da su uređeni putevi od Leskovca do Grdelice, prema Nišu, Vlasotincu, Lebanu, Bogojevcu, te da je sa uređenjem ovog puta ka Vučju, grad pri kraju da rekonstruiše sve ulazne odnosno izlazne puteve i da je preostao samo put Leskovac – Bojnik. Procenjena vrednost radova na ovom putu je oko 190 miliona dinara i da se planira dodatnih 50 miliona za uređenje kružnog toka kod Tri šešira.

„Ove radove je najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Sve što je najavio je urađeno, zato nema razloga da sumnjamo da će ovaj projekat biti realizovan. Ja se nadam da ćemo već u toku ove godine krenuti sa radovima“ , rekao je Cvetanović, objavljeno je na sajtu grada. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Klaus
Klaus
8 meseca pre

U tekstu se navodi da je “sklonjena kocka sa kolovoza” kako kaže direktor direkcije. Gde se ta kocka nalazi, koliko je ima, da li će i za šta biti upotrebljena?