Ugovori u Medveđi za srednjoškolske stipendije, mediji nisu obavešteni

MEDVEĐA

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac , Preševo i Medvedji Zoran Stanković podelio je juče u Medveđi srednjoškolcima stipendije, saopštilo je danas  Koordinaciono telo.

Njih 63,  od 80 , koliko se prijavilo na konkursu, narednih devet meseci imaće stipendiju od po 6.000 dinara mesečno. Stipedije su dobili na ovogodišnjem konkursu Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama, opština Medveđa dobila je 21%.
“Svi koji su pokazali uspeh koji zaslužuje stipendiranje, dobili su stipendije u trajanju od devet meseci. Iznos stipendija je 6.000 dinara mesečno, i nadam se da ćete novac utrošiti za ono što vam je potrebno, da će vam pomoći da svoje školovanje organizujete na način kako to želite, rekao je Zoran Stanković koji je pozvao učenike da nastave svoje školovanje i, po završetku srednje škole, upišu fakultete.

 

 

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić istakao je da je Koordinaciono telo u prethodnim godinama puno uradilo za opštinu Medveđa, kao i da je ova godina što se tiče saradnje bila još efikasnija, navodi se u saopštenju.

.
Katarina, Petra, učenice prvog razreda Ekonomske škole i Iljire koja je maturantkinja, kažu da im stipendija mnogo znači, da će im olakšati školovanje i da će im pomoći da ostvare svoje potrebe .

One su istakle da je stipendija podstrek i svima onima koji je nisu dobili da uče bolje i da se na taj način bore za sebe. Katarina, Petra i Iljire, odlične učenice i svoju budućnost vide u Medveđi, tvrdi se u saopštenju Koordinaciong tela.
Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama opština Bujanovac je dobila 40 % odnosno 120, Preševo 39%, tj. 117 , a Medveđa 21% odnosno 63 stipendije, dodaje s eu saopštenju.

 

Regionalna informativna agencija JUGpress nije dobila poziv za ovaj dogadjaj, kao ni najveći broj medija iz Leskovca iako u Koordinacionom telu tvrde da su poziv, navodno, poslali.

Regionalna informativna agencija JUGpress mesecima unazad ne dobija pozive, obaveštenja niti saopštenja iz kabineta predsednika opštine Medvedja.

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Lila
Lila
5 godine pre

Pozive mogu samo dobiti novinari koje plaća Arsić. Tako da budu pod kontrolom šta će objaviti. Danas je sve izgubilo smisao pa i novinarstvo. Ko iole malo izveštava objektivno za njega nema mesta. Za vašu redakciju samo pohvale

Drago
Drago
5 godine pre

Jos jedna odlicna vest u nizu za Medvedju kao i za Bujanovac i Presevo. Puno mi je srce kada vidim da se odlicni ucenici podsticu da nastave sa dolicnim radom i uspehom. Sto se tice odredjenih medija koji navodno nisu pozvani, ne mogu da ih shvatim. I dalje koriste svaku lepu i pozitivnu vest da je blate u korist opozicionih vlasnika medija. A svi znamo zasto i kako. Ali narod je pametan i prozire sve ono sto je negativno. Tako da vam je gospodo sve dzaba.

Mirko
Mirko
5 godine pre
Odgovori  Drago

Lepo je ovo čuti da su deca dobila novac ali d.Drago narodu treba puno da se opameti.

Njegoš
Njegoš
5 godine pre

Zvalo je Koordinaciono telo. Stipendije su ionako oni delili, a ne Medveđa.

Limun
Limun
5 godine pre
Odgovori  Njegoš

Nije mu ovo prvi put da ne obaveštava sve novinare.

Pomorandža
Pomorandža
5 godine pre

Da li je moguće da im je pored tako lepe i korisne stvari za tu decu, i dalje bitno da li su pozvani ili ne. Ako i nisu, neka se zapitaju zašto. Verovatno da ne bi opet okrenuli priču kao i dosta prošlih.

Luna
Luna
5 godine pre
Odgovori  Pomorandža

Neka se Arsić zapita zašto ih nije zvao.

jasminajo
jasminajo
5 godine pre
Odgovori  Luna

S obzirom da objavljuju lažne i neproverene informacije bez ikakvih dokaza trebalo bi da im bude jasno zašto ne dobijaju pozive, ali u ovom slučaju za to nije kriv Arsić niti iko iz rukovodstva već sami svojom neazurnoscu jer su dobili poziv od koordinacionog tela!

Će ga rešimo
Će ga rešimo
5 godine pre
Odgovori  jasminajo

Ako su lažne i neproverene zašto ih Arsić ne utuži. Nego ih ne zove zato što su objektivni