Udžbenici za osnovnu školu ove godine skuplji 10-20%

LESKOVAC

Kraj avgusta je, roditelji već uveliko nabavljaju knjige za svoje školarce. Od ove školske godine za učenike prvog i petog razreda pripremljeni su novi, redizajnirani udžbenici. Programski nije ništa menjano, osim naslovne stranice i možda neki redosled u samom udžbeniku, ili, kako kaže jedan od roditelja „šminka i kozmetika, ništa suština“. To je stvoriti problema i pitanje da li se mogu koristiti stari, polovni udžbenici ili će roditelji morati da nabave nove, što, opet, zaviosi od škole do škole.

Inače, za udžbenike ove godine treba izdvojiti nekih 10-20% više nego prošle godine. Tako sada komplet knjiga za više razrede osnovne škole idu od 15-20.000 dinara, a za niže razrede oko 7-8.000. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
nebitna osoba
nebitna osoba
9 meseca pre

pa kažu školovanje u Sr je besplatno?
Ah, jedan od većih biznisa u ovoj zemlji su izdavači, sve ih je više i svi bliski vlasti ko i za sve uostalom…. Sećam se pre 10 god otprilike, sin (tada oko 25 god) bio je glavni ispred jednog izdavača a njegov tata koji je bio u inspekciji prosvetnoj u Beogradu (još je tu ako nije od skoro ili će u penziju jer ima oko 60) mi se hvali kako mu je sin (25) kupio stan u Beogradu. Šta su ti crnogorci, kosovci itd. Sposobni nego šta.

kole
kole
9 meseca pre
Odgovori  nebitna osoba

jel prezime počinje na Tm…ć
taj je.

Ana
Ana
9 meseca pre

Za 8.razred 23.500din