Udruženje za pomoć Nišlijama darovali Dečjoj hirurškoj klinici kolica i šetalicu

NIŠ

Udruženje za pomoć Nišlijama darovali Dečjoj hirurškoj klinici  kolica i šetalicu

“Udruženje za pomoć Nišlijama” u okviru svoje akcije “ČEPeNIng” uručilo je Dečijoj hirurškoj klinici Kliničkog centra Niš dvoje mehaničkih kolica i šetalicu.

Do sada je ovo udruženje uručilo trideset i pet ortopetskih pomagala, koja su , kao i ova uručena danas nabavljena prikupljanjem plastičnih zatvarača i njiihovom predajom na reciklažu. Čepove su prikupljali građani, a njima su se pridružile i mnoge ustanove.

 “Izuzetno mi je drago da nakon mesec dana od uručenja kolica Klinici za urologiju možemo danas da poklonimo kolica i jednu šetalicu i Dečijoj hirurškoj klinici KC”, kazao je Vojkan Živković iz Čepeninga Niš. “Verujem da ćemo na ovaj način da olakšamo kretanje malim pacijenatima unutar klinike i lekarima, ali i njihovom bržem oporavku”.

U ime Klinike donatorima se zahvalio dr Dragoljub Živanović, pomoćnik rukovodioca Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš, na kojoj se trenutno nalazi 20 pacijenata.

“Donacija koju smo danas dobili, a to su kolica i šetalica, puno znači klinici jer su nam ova pomagala uvek potrebna”, kaže dr Dragoljub Živanović. “Pomoći će u takozvanom unutrašnjem transportu od trenutka kada nam dođe pacijent koji ne može samostalno da se kreće, a uz pomoć ovakvih kolica pacijente unatar klinike vodimo na dodatne preglede, terapije i slično. To povećava i sigurnost i konfor naših malih pacijenata. Zahvalio bih svima koji su učestvovali u ovoj akciji jer su građani svojim aktivizmom pomogli našoj klinici”.

Ovo su 36. i 37. kolica koja je Udruženje za pomoć Nišlijama u okviru akcije “ČEPeNIng” poklonila za tri ipo godine koliko akcija traje. Živković je najavio još jednu akciju krajem februara, kada će ORL klinici Kliničkog centra u Nišu, uručiti pomagalo koje će olakšati lečenje i pacijentima i zaposlenima na Kinici

“Mi se trudimo da nabavimo kolica po što nižoj ceni da bi smo mogli da nabavimo što više njih. Uglavnom su to već korišćena kolica, iz druge ruke, ali su dobro očuvana i u odličnom su stanju. Nabavljamo ih u najkraćem roku, a uručujemo ih ili klinikama ili pojedincima”, ističe Vojkan Živković .

Vrednost jednih kolica je oko stotinu evra ili 400 kilograma čepova budući da je otkupna cena čepova 30 dinara po kilogramu.

Građani Niša čepove mogu da predaju na nekoliko lokacija u gradu, u  Obrenovićevoj ulici kod humanitarke Marine Adamović u Banci dobročinstva, u apotekama Apotekarske ustanove Niš, ambulantama Zavoda za zaštitu zdravlja radnika Niš, Medicini rada, Gimnaziji “Svetozar Marković” u mnogim osvovnim školama i na drugim mestima koja su već poznata Nišlijama

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare