Udruženje penzionera grada Niša obeležava 75.godišnjicu rada

NIŠ

Udruženje penzionera grada Niša počinje obeležavanje jubileja – 75 godina postojanja i neprekidnog rada. Prvi  događaj u nizu aktivnosti povodom godišnjice je Godišnja skupština koja je održava danas.

Skupštini će prisustvovali članovi udruženja  i predstavnici organizacija sa kojima Udruženje tradicionalno sarađuje. Među gostima je i predsednik Saveza penzionera Srbije, kao i prijatelji iz okružnih, gradskih i opštinskih udruženja penzionera iz više gradova Srbije.

 Nakon radnog dela skupštine planirana je i svečanost u restoranu, koju ćemo iskoristiti za čin bratimljenja sa udruženjima penzionera iz Vranja, Leskovca, Čačka i Smedereva.

                             Centralna proslava 75 godina rada planirana je za oktobar, kada ćemo organizovati Svečanu akademiju, podsetiti se svih važnih događaja iz naše duge istorije i odrediti ciljeve za budući rad.

                               Udruženje penzionera Niša je neprofitna i nevladina, nestranačka organizacija koja okuplja preko 20.000 članova sa teritorije grada i prigradskih naselja.

                            Pored organizacije rekreativnih izleta, zabava i ostalih vidova druženja, Udruženje se trudi da najugroženijim članovima pomogne paketima sa prehrambenom robom i higijenskim namirnicama, koje su u godini pandemije podelili skoro svim članovima. Isti plan je i za 2021. godinu. Onima kojima je podrška najpotrebnija omogućena je  i novčana pozajmice za nabavku lekova ili ogreva u zimskom periodu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare