Udruženje oboljelih od raka ,,Hrast,, dobilo nove prostorije

LESKOVAC

Udruženjem obolelih od raka i osoba sa stomom „Hrast“ preselilo se u nove prostorije, u zgradu „Starog ureda“, gde se nalazi i „Crveni krst“. Predsednica udruženja Zorica Menković zahvaljujući na pomoći „Crvenom krstu“ naglašava da će sada rad udruženja biti olakšan, kao i da će moći da oforme još jednu, muzičku sekciju.

„Naše udruženje će i na dalje pružati makcimalnu podršku obolelima od malignih bolesti, pre svega u delu koji se odnosi na pomoć obolelima da shvate da uspostavljanjem dijagnoze nije kraj, nego samo novi početak. Naši članovi žive normalne živote i stalno su u prilici da se druže i međusobno razmenjuju iskustva.“

Prostorije su opremljene novcem koji je udruženje dobilo zahvaljujući humanitarnom koncertu koji su održali učesnici emisije „Nikad nije kasno“, kao i raznim donacijama. Udruženje broji preko 300 članova, od kojih 50-ak njih aktivno učestvuju u raznim akcijama, a u najskorijoj budućnosti u planu je izlet do Smedereva. Sastanci u udruženju održavaju se svakog četvrtka u 12 časova.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare