Udruženje ,,Će si bidne” doniralo staklenik specijalnoj školi ,,Vule Antić” u Vranju

VRANJE

U dvorištu specijalne škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Vule Antić” u Vranju postavljen je staklenik za uzgoj biljaka koji je doniralo udruženje mladih ,,Će si bidne”. Namena staklenika je da se u njemu zasadi mirisno, začinsko i drugo bilje i da deca kroz brigu o biljkama razvijaju i unapređuju svoje motoričke sposobnosti, kao i da im ovaj vrt bude neka vrsta aromaterapije alida im služi i kao učionica u prirodi, istakli su iz ovog uduženja.

,,Kamena vuna u obliku ploče na police se stavlja i u toj kamenoj vuni se zasadi bilje koje raste iz kamene vune. Nije potrebna zemlja, tu ide malo i prehrana”, objasnio je direktor škole Nebojša Cvetković.

Ideja o postavljanju staklenika je proistekla iz same škole a realizovana je u saradnji sa udruženjem ,,Će si bidne” iz Vranja. Kolektiv škole je odradio zemljane radove i pripremio teren za samo postavljanje staklenika.

Zidove staklenika je ukrasio vranjski umetnik Stefan Stojanović Sleš.

Udruženju ,,Će si bidne” uručeni su pokloni zahvalnosti koje su napravili zaposleni u školi zajedno sa decom.

Otvaranju staklenika prisustvovali su gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević, direktor škole Nebojša Cvetković, zaposleni u školi, predstavnici udruženja kao i lokalno stanovništvo.

Udruženje su finansijski pomogle IT firme, jedan arhitektonski studio kao i pojedinci. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare