Učenik vranjske Gimnazije Veljko Pešić novac od nagrade uplatio deci oboleloj od autizma

VRANJE

Učenik Gimnazije ,,Bora Stanković” u Vranju Veljko Pešić uplatio je novac od nagrade (3000 dinara) koji je osvojio na školskom literarnom konkursu pod pokroviteljstvom ,,Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića potpukovnika u penziji iz Vranja ” na račun Udruženja dece obolele od autizma.

Ovaj nagradni konkurs organizuje se od 2019. godine, petu godinu zaredom, uoči Savindana, samo za učenike Gimnazije. Zadatak na ovogodišnjem konkursu bio je poetsko proslavljanje lepote školovanja u Gimnaziji – pisanje školske himne: ,,Gimnazijo, tebi pevam!”. Veljko  je prvi put učestvovao i osvojio treće mesto.

,,Plemeniti postupak učenika Veljka je za sve nas još jedan veliki podstrek i inspiracija da više pažnje posvetimo drugima i da češće postavljamo pitanje ‘Šta mogu da učinim za tebe?’ da ne zaboravimo na decu koja se razvijaju i prilagođavaju drugačije, jer su i ona deo bogatstva i lepote našeg sveta. Kao što su zadužbinari mislili na pomaganje, ali i nagrađivanje budućih generacija gimnazijalaca, tako i odluka Veljka sve nas osvetljava primerom”, rekli su iz vranjske Gimnazije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare