Učenik koji je iskočio kroz prozor učionice u stabilnom je stanju

VRANJE

Učenik Hemijsko-tehnološke škole u Vranju, L.LJ. (16) koji je povređen, u ponedeljak uveče, kada je na sedmom času skočio kroz prozor učionice sa visine od preko četiri metra, u stabilnom je zdravstvenom stanju i nema težih povreda, kažu u Zdravstvenom centru Vranje gde je zbrinut.

Direktor škole, Boža Đorđević kaže da se incident dogodio na času Tehničkog crtanja.

„Ne znam šta se dešavalo na času. Profesor nije mogao da smiri učenika, zapisao ga i on je posle toga nastavio  da pravi nered. Profesor je pozvao mene i pedagoga koji trenutno nije bio u školi. Ušao sam u odeljenje i pitao učenika zašto je nedisciplinovan, s obzirom da već ima smanjenu ocenu iz vladanja. Rekao sam mu da u školi mora da se poštuje kućni red. On mi je rekao da je pevao na času, na šta sam ja odgovorio da mora da se poštuje red da ne bi bio kažnjen. U jednom momentu on se samo okrenuo izustivši „neće mene niko da kažnjava“. U dva koraka se našao pored prozora otvorio ga i na zaprepašćenje prisutnih skočio kroz prozor“, priča direktor Đorđević.

„Sve se desilo u trenutku. Niko nije mogao da reaguje. Učenik je munjevitom brzinom pritrčao prozoru otvorio ga i skočio sa visine od preko četiri metra. Profesor  mu je kada se popeo na klupu odakle je iskoračio na prozor rekao da stane. Odmah sam pozvao hitnu pomoć i policiju. Sa profesorima smo istrčali iz zgrade. Hitna pomoć je odmah došla, učenik je posle pada bio u svesnom stanju i nije ništa govorio. Svi smo bili u panici i još uvek smo u šoku“, izjavio je direktor škole.

Đorđević kaže da je sreća je što je učenik pao na travnati prostor, jer je zbog kiše zemljište bilo mekano.

Slučaj  je prijavljen Policijskoj upravi u Vranju, u ponedeljak u 20 sati i 10 minuta.

„Izvršen je uviđaj, a Više javno tužilaštvo izjasnilo da se u vezi ovog događaja dostavi izveštaj“, kažu u vranjskoj policiji.

Danijela Trajković, viši javni tužilac izjavila je da u ovom slučaju nema krivične odgovornosti.

Prema izveštaju Centra za socijalni rad L.Lj. ima staratelja i živi u hraniteljskoj  porodici.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x