Učenici na mestu stradalaštva prisustvovali ambijentalnom času

NIŠ

 Učenici  šestog razreda OŠ ,,Bubanjski heroji“ priredili su sa odeljenskim starešinama, profesorkom srpskog jezika Tanjom Cekić, profesorkom likovne kulture Ivananom Vujić, profesorom srpskog jezika Aleksandrom Savić i profesorom istorije Đorđem Bojanićem, tokom ekskurzije i obilaska Spomen-parka “Kragujevački oktobar“ ambijentalni čas ,,Krvava bajka“, recital je pripremila profesorka srpskog jezika Tanja Cekić.

 ,,Učenici su obišli muzej gde su se upoznali sa detaljima ove strašne tragedije. Kao kolektiv mi nismo mogli, a da ne stanemo na ovo mesto tragedije širokih razmera i da na ovaj način odamo počast stradaloj deci, da na taj način obeležimo tragediju koja se desila 21. oktobra 1941. god. To je velika opomena, ali i poziva na mir i toleranciju. Važan načina negovanja žive kulture sećanja ostvaruje se i kroz ovakve nastupe „Malog školskog časa“, a prilika za to može biti i đačka ekskurzija“, naglašava Đorđe Bojanić.

Nastavnici i učenici OŠ „Bubanjski heroji“ su na ovaj način praktično pokazali da ekskurzija ne mora da se pretvori samo u druženje đaka, obilazak kulturno-istorijskih spomenika i znamenitosti kraja koji posećuju. I oni koji dolaze u obilazak mogu putovanje da oplemene svojim aktivnostima na način na koji su to uradili upravo đaci ove niške škole uz pomoć i podršku svojih nastavnika. Možda je to pravi način da im ekskurzija ostane u sećanju, da nauče nešto novo i to naučeno im ostane dugo u sećanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare