Učenici i nastavnici OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu prikazali forum predstavu “Bogastvo različitosti”

NIŠ

U OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu realizovana je forum predstava kao deo akcije Bogatstvo različitosti sa ciljem da doprinese aktivnom prihvatanju i međusobnom razumevanju učenika različitog socijalnog, etničkog i verskog porekla. Akcija podrazumeva višemesečni rad na predstavi u formi scenskog igrokaza.
„Rad na pripremi predstave obuhvatio je radionice za razvijanje scenarija – učenici su predlagali aktuelne problemske situacije za predstavu. Pri odabiru problemskih situacija, posebna pažnja je biti posvećena situacijama koje se tiču dece iz manjinskih grupa, sa poteškoćama u razvoju i povratnike iz inostranstva. Deca su zajedno sa svojim nastavnicima uložila veliki trud u pripremu predstave ali su uz međusobnu podršku, druženje i saradnju uživali u stvaralačkom procesu“, kaže Radmila Krstić, direktorka OŠ „Učitelj Tasa“.

Akciju u OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu realizovana je u okviru projekta "Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji".  Projekat sprovodi CARE International Balkans, UG „NEXUS-Vranje“ i ENECA a finansira Nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) I LDS.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare