Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ zablistali na Žautikovskoj olimpijadi

NIŠ

Žautikovska olimpijada iz matematike, fizike i informatike održana je u Kazahstanu od 7. do 13. Januara. Za nagrade se borilo preko 1000 takmičara iz više zemalja. Učenici Gimanzije “Svetozar Marković” u Nišu osvojili su pregršt medalja i tako dokazali da se nalaze među najtalentovanijim đacima u Srbiji.

Jovan Arizanović i Andrija Živadinović osvojili su zlatne medalje iz matematike, a Aleksa Đorđević je osvojio bronzu. Momčilo Tošić i Marko Milenković su osvojili bronzane medalje na takmičenju talentovaih informatičara dok je Nikolija Cuckić osvojila bronzanu medalju iz fizike.

                            “Članovi timova koji su se takmičili su dva fizičara, tri matematičara i dva informatičara. Takmičenje se održava u Kazahstanu ali je ove godine zbog epidmije održano onlajn i ni mali nije bilo lako osvojiti medalje jer je bilo puno takmičara, a i zadaci su nešto teži, ne koliko na Olinpijadi, ali su gotovo u istom rangu”, kaže Aleksa Đorđević.

                            Dodaje da su za njih takmičarski dani bili 8.i 9.januar.

                          “Zadatke koje smo dobili radili smo u školi pod videp nadzorom. Svakog dana smo imali četiri i po sata da uradimo po 3 zadatka”, kaže Aleksa Đorđević.

                             Mladi daroviti matematičari, fizičari i informatičari su tako na najbolji mogući način, sa najsjajnijim odličjima započeli ovu 2021.godinu i spisku medalja Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu dodali još šest medalja. Pokazali su da ni epidemija ne može da ih spreči na putu ka cilju koji su sebi postavili.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare