Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ u akciji „Bora za borce“

NIŠ

Jelena Stojadinović, učenica gimnazije ,,Bora Stanković“ iz Niša odlučila je da pokrene humanitarnu akciju kako bi se pomoglo deci oboleloj od raka. Njenu ideju podržali su učenici školskog parlamenta, ali i ostali učenici kao i profesori. Akcija nosi naziv ,,Bora za borce“. U okviru akcije održana je i priredba.   „Prva predstava je „Tri praseta“ koja je pisana u stihu i jako je zanimljiva, posebno za decu mlađeg uzrasta. Sam program je interaktivan i to celu priču čini još zanimljivijom. Pripremljen je i muzički program u kome je učestvovao  naš školski bend, a nakon toga je išla i predstava „Hip hop šajkača“. U predstavi su predstavljene sve različite grupe, stariji i mlađi, dve različite kulture i njihovom sukobu“, kađe Jelena Stojadinović.

     Cilj ovakvih akcija pored humanitarne pomoći je da se podeli osmeh i skrene pažnja na decu koja boluju od raka. Karta za priredbu bila je novčana ili u vidu knjiga ili igračaka za mališane.

    „ Ideja da se organizuje humanitarna akcija „Bora za borce“ koju su predložili učenici, pre svega Jelena i Petar koji je predsednik Učeničkog parlamenta naišla je na podršku celog kolektiva i direktora škole.  Učenici su sa velikim entuzijazmom i sa velikom dozom empatije prema deci koja se leče od najtežih bolesti, više od mesec dana svakodnevno pripremali i radili na programu“, kaže Maja Zdravković, profesor psihologije u Gimnaziji „Bora Stanković“.

    Učenici gimnazije rado su se odazvali ovoj akciji.

   „Na ovaj način deci koja vode svoje najvažnije bitke u životu dajemo do znanja da mislimo na njih i ovakve i slične akcije bi morale da budu češće organizovane.Njima naša podrška puno znači, naša je škola poznata po ovakvim akcijama i  biće ih uskoro još sličnih akcija kao što je ova“, dodaje Aleksa Stanković, maturant Gimnazije „Bora Stanković“.

     Gimnazija ,,Bora Stanković“ iz Niša poznata je po humanitarnim akcijama. I u narednom periodu nastaviće se sa akcijom ,,Bora za borce“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare