Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” organizuju humanitarni bazar za pomoć drugaricama iz škole

NIŠ

Ručno rađeni predmeti inspirisani predstojećim praznikom u slavu žena, naćiće se u subotu 5. marta na humanitarnom bazaru koji organizuju srednjoškolci za pomoć školskim drugaricama Nataliji i Ivi Bašović. Štand će biti postavljen u Obrenovićevoj ulici kod Banke dobročinstva u periodu od 10 do 18 sati . U pitanju je nova humanitarna akcija učenika i nastavnika ETŠ “Mija Stanimirović” koji su udružili  snaga kako bi pomogli Nataliji i Ivi.                     

“Još jedna u nizu radionica učenika i nastavnika u ETŠ Mija Stanimirović je uspešno realizovana. Učenici su uz pomoć profesora za svoje drugarice Natu i Ivu napravili predivnu ponudu osmomartovskih poklona koje je cete moći da kupite na humanitarnom bazaru”, napisala je nastavnica, Marija Milojković Veljković na Fejsbuku.

                       Kreativci su pozvali sve sugrađane da u subotu prošetaju do štanda, odaberu nešto za sebi drage žene: majke, sestre, devojke, supruge, drugarice, kume i njihov dan učine posebnim, tim pre što će poklon imati veću vrednost jer kupovinom istog pomažu dvema devojčicama.

                          Podsetimo, Natalija i Iva Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.

                           Devojčicama je neophodna terapija matičnim ćelijama kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života, a nedostaje još novca. Oni koji  žele da pomognu  devojčicama mogu da pošalju SMS sadržine 718 na 3030 ili uplate novac na dinarski 160-555296-66 ili devizni račun 00-540-0004272.5

                          Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” je do sada organizovao je niz humanitarnih akcija od bazara, preko gejming turnira,  sakupljanja elektronskog otpada do književnih večeri, kako bi prikupili sredstva za lečenje školskih drugarica, a nedavno je i dvoje  učenika deo nagrade od takmičenja preusmerilo u humanitarne svrhe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare