Učenici Ekonomske škole otrovali se hranom

NIŠ

Nakon što su jeli u jednom obližnjem objketu nekolicini učenika Ekonomske škole je pozlilo, a sumnja se da je uzrok njihovih tegoba trovanje hranom. Prema rečima direktora škole Vladimira Kuzmanovića šestoro učenika prvog razreda dobilo zdravstvene tegobe.                                   „

Za vreme velikog odmora učenici prvog razreda su u objektu pored škole otišli na doručak gde su po njihovim izjavama, jeli pljeskavice. Posle dvadesetak minuta, se žalilona mučninu u stomaku. Odmah smo  pozvali Hitnu pomoć, obavestili Institut za javno zdravlje i inspekcijske službe. Hitna pomoć je utvrdila da imaju blaže simptome mučnine, pet učenika su odveli roditelji a jedna devojčica je odvedena na dodatne preglede“, kazao je direktor.

                            Milica Stevanović školski pedagog, potvrdila je da su deca dobila tegobe tokom nastave.

                              „Učenicu su se požalili da im nije dobro, neki su bili u toaletu, povraćali su i žalili se na stomačne tegobe. Zvali smo Hitnu, đaci su propraćeni, kontaktirali smo i roditelje, odveli su ih do Dečje klinike da im se proprati stanje. Deca kažu da su jeli različitu hranu u tom kafiću blizu škole.  Doktor iz Hitne pomoći su smatrali da nije ništa alarmantno ali da treba da se proprati njihovo stanje“, kazala je Milica Stevanović.

                        U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su imali intervenciju u ovoj školi. 

                        „ Dobili smo poziv iz poslate su dve ekipe, jer ih je bilo više. Imali su mučninu, gađenje, svi pričali da im je pozlilo pola sata nakon konzumiranja hrane u istom objektu. Preveženi su na opservaciju na Dečju internu kliniku“, kazala je dr Gorica Radomirović, specijalista interne medicine.

                      U školi je juče bila i policija koja se takođe uključila u istraživanje ovog slučaja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare