Ubuduće smanjiti posledice nepogoda

LESKOVAC

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Pečenjevce i razgovarao sa porodicama čija su domaćinstva oštećena usled vremenskih nepogoda početkom jula. On je okupljenim meštanima poručio i da će se država truditi da ubuduće što više smanji posledice nepogoda.

„Više ćemo ulagati u infrastrukturu, jer su vremenske prilike nepredvidive. Grad Leskovac će imati svu pomoć Ministarstva i države. Sredstva za pomoć smo opredelili u pet kategorija i potrudićemo se da pomognemo svim domaćinstvima koja su pogođena, ali i da radimo na daljim sistemima zaštite radi prevencije“.

Sa ministrom su bili i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, načelnik Gradske uprave Grada Leskovca Miloš Cvetanović i direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić. Oni su obišli i most u Pečenjevcu na kojem je usled bujičnih voda oštećena kamena temeljna konstrukcija i ograda. Gradonačelnik Cvetanović je ministra upoznao sa podatkom da ljudi koji više od 70 godina žive u Pečenjevcu nisu svedočili takvim neprilikama, a načelnik Gradske uprave sa stanjem koje je usledilo nakon istih, kao i sa detaljnim planom sprečavanja poplava u ovom kraju grada. (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare