U Vranju zatvorena ginekologija jer je lekar zaražen korona virusom sa tog odeljenja

VRANJE

U Vranju još troje zaraženo korona virusom. Među njima je, kako nezvanično saznajemo, jedan lekar Zdravstvenog centra u Vranju pa je odlučeno da se na dva dana zatvori Odeljenje Ginekologije Opšte Bolnice. Odmah će biti obavljeno mehaničko čišćenje i kompletna dezinfekcija odeljenja. Nakon 48 sati, Odeljenje ginekologije će ponovo biti spremno za svakodnevni rad. Svi ginekološki pregledi biće prebačeni u dispanzer Doma zdravlja, a porođaji u Zdravstveni cantar Surdulica, saopštio je Krizni štab za suzbijanje i sprečavanje širenja koronavirusa.

Prema poslednjim podacima, od ukupno sedam testiranih uzoraka, tri su bila pozitivna na virus COVID 19 i ove osobe su u stabilnom stanju.

Druga dva slučaja imaju kliničku simptomatologiju.

Jedan se nalazi na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice i biće upućen u Niš.

Drugi je u kućnoj izolaciji, razvija kliničku sliku bolesti i biće takođe upućen u KC Niš, izjavio je nakon sednice Kriznog štaba gradonačelnik Slobodan Milenković.

On je dodao da je doneta i odluka da se za pacijente sa hroničnim ili uobičajenim pulmološkim problemima, bez visoke temperature i sličnim simptomima, obezbedi prijem u okviru primarne zdravstvene zaštite, u ovom slučaju to će biti ATD dispanzer.

Do sada u Vranju su registrovane četiri osobe zaražene virusom  COVID 19.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare