U Vranju za led osvetljenje daju 111 miliona dinara

VRANJE

Umesto sadašnjih živinih sijalica, Grad Vranje planira da instalira led rasvetu u užem gradskom jezgru, ali i seoskim mesnim zajednicama.

Unapređenje sistema javnog osvetljenja znatno će dovesti do velikuh ušteda. Računa se da godišnjem nivou iznosi 35 miliona dinara, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić.

Grad je već počeo realizaciju aktivnosti na tekućem održavanju i unapređenju sistema javnog osvetljenja Okvirnim sporazumom predviđeno je održavanje „koje podrazumeva zamenu starih živinih sijalica.

„One više nisu u proizvodnji, a nova led rasveta, osim što je energetski efikasnija, ima i životni vek od 70.000 do 100.000 radnih sati“, istakao je Pešić.

Do 31. decembra, u okviru prve faze, planirano je ulaganje u unapređenje sistema javne rasvete u visini od 9,2 miliona dinara.

„Imajući u vidu da će radovi trajati tri godine, planira se ulaganje u ukupnoj vrednosti od 111 miliona dinara. Nakon zamene svih 5.000 živinih sijalica na celoj teritoriji grada, trošak od 65 miliona na godišnjem nivou, koliko je trebalo za održavanje sistema javnog osvetljenja, biće više nego prepolovljen“, kaže Pešić.

Radove na unapređenju sistema javne rasvete na teritoriji Grada Vranja, izvodi konzorcijum „Jug Elektro“ i „Tesla Sistemi doo Beograd“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare