U Vranju tri nova slučaja infekcije

VRANJE

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, na kovid 19, testirano je 186 uzoraka iz Pčinjskog okruga. Na virus korona pozitivna su tri uzorka iz Vranja.

Epidemiološka situacija korona virusne infekcije u Pčinjskom okrugu još uvek je stabilna bez obzira na povremene oscilacije u broju obolelih, kaže epidemiolog dr Slađan Stanković.

On je rekao da se registruju pojedinačni slučajevi oboljevanja i da je povećan broj prvih pregleda u Kovid ambulatni ATD u Vranju.

Virus korona nije nestao, samo ima nisku aktivnost, kaže doktor i dodaje da je kod ovih pojedinačnih oboljevanja važno da osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima ostanu kod kuće narednih 14 dana kako ne bi širili virus.

Tok imunizacije do sada je pokazao da nema težih neželjenih reakcija. Za određenu grupu ljudi Krizni štab preporučuje treću dozu vakcine. Neophodno je da se što veći broj građana vakciniše kako bismo bezbedno dočekali jesen.

Juče je u Sportskoj hali imunizovano 215 ljudi. Od toga 73 osobe su iz Srbije, ostali iz Severne Makedonije, saopštio je Zdravstveni centar u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare