U Vranju se održava jubilarno Regionalno takmičenje talentovanih đaka

VRANJE

,,Regionalni centar za talente u Vranju svojim trajanjem potvrđuje i kvalitet. Već dve decenije razvija istraživački duh kod osnovaca i srednjoškolaca, a kruna rada upravo je regionalno takmičenje, koje je ove godine jubilarno, dvadeseto po redu. Finansiranjem rada Regionalnog centra za talente grad Vranje još jednom je potvrdio da je ulaganje u znanje i obrazovanje najbolja investicija“, rekla je na otvaranju 20. regionalnog takmičenja talentovanih đaka, gradska većnica Zorica Jović.

Nadmetanje talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola Pčinjskog i Jablaničkog okruga odvija se na Pedagoškom fakultetu u Vranju. Osim što se takmiče po naučnim disciplinama, priredili su i smotru istraživačkih radova.

Docent dr Aleksandar Stojanović, prodekan za nauku Pedagoškog fakulteta, izrazio je nadu da će neki od učesnika takmičenja postati studenti ove visokoobrazovne ustanove. Predstavio je studijske programe i potencijale fakulteta.

Vršilac dužnosti direktorke Regionalnog centra za talente u Vranju Jasmina Veljković je izjavila da je ove godine iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga pristiglo stotinak radova učenika osnovnih i srednjih škola u 12 naučnih disciplina.

Organizator ovog dešavanja je Regionalni centar za talente u Vranju pod pokroviteljstvom Grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare