U Vranju redovi za subvenciju od 10.000 dinara: Planuli turistički vaučeri

Exif_JPEG_420

VRANJE

Više od 500 Vranjanaca formiralo je dugačak red ispred Pošte u svom gradu zbog turističkih vaučera, u ponedeljak 16. januara, a subvencije na papiru podeljene su do skoro 10 sati.

Kolona od Sabornog hrama Svete Trojice do ulaza u Poštu formirana je još oko 6,30 sati, u jutarnjem polumraku, a sa samo jednim ciljem da se dođe do turističkog vaučera koji subvencionira letovanje u našoj zemlji iznosom od 10.000 dinara.

Po starom vranjskom običaju, nisu izostali zajedljivi komentari strpljivih građana koji su se smrzavali na šest stepeni ispod nule, koliko je izmereno u Vranju u ranim jutarnjim satima.

„Novinare, moraš li da nas slikaš, da svi vide našu bedu i nevolju, pa ako već moraš, jednu fotografiju pošalji rukovodstvu zemlje”, ironičan je sredovečni Vranjanac, viđen na protestima opozicije.

„Našem narodu ne može da se udovolji, nevalja mu kada mu se nešto daje, ali i kada mu se ne daje, kad nam vlast nešto pruži nije dobro, kad nam uskrati ni tada nije dobro, ko će narodu ugoditi”, komentariše žena blizu ulaza u zgradu Pošte.

„Koštaće nas ovi vaučeri mnogo više od 10 hiljadarki, to je mamac za siromašnije građane, a baš oni će mnogo više da potroše od onih bogatijih, pa će da im presedne ova subvencija posle letovanja”, pesimista je mlađi Vranjanac, ali ne napušta red ispred Pošte.

„Ova milostinja države je po principu daj, što daš, pa neka su to i mrvice hleba, i za tako nešto bi kolona građana koji čekaju bila duga, ali verovatno tako treba i mora da bude, hleba i igara nikad dosta i nikad kraja”, mudruje stariji Vranjanac takođe viđen na protestima protiv vlasti.

A prema izveštaju Portala Srbija, do skoro 11 sati u Srbiji je građanima podeljeno svih 100.000 turističkih vaučera.(kraj) SK/LjS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare