U Vranju prikazuju film ,,Jadna stvorenja” koji je dobio ,,Zlatnog lava”

VRANJE

U pozorištu ,,Bora Stanković” u Vranju u subotu, 10. februara biće prikazana dva filma. U terminu za decu od 12 časova je film ,,Lesi – nova avantura”, a na večernjoj sceni od 20 časova biće prikazan film ,,Jadna stvorenja” koji se žanrovski svrstava u romantični film sa elementima naučne fantastike.

Film ,,Lesi – nova avantura” je avanturistička komedija. ,,Letnji je raspust! Ali ove godine, Flo ne želi da se odvaja od svoje voljene Lesi. Umesto da provede raspust na Gran Kanariji sa svojim roditeljima, Flo i Lesi odlaze sa Gerhardom, porodičnim prijateljem, na farmu Floove tetke Kozime u Južni Tirol. Tetka Kozima tamo živi sa svojim džek rasel terijerom Pipom i njenom novom usvojenom decom Kleo i Henrijem. Kada Flo, Kleo i Henri čuju za nestanak pasa u selu, uznemireni su i zaista zabrinuti da ne izgube iz vida Lesi i Pipu. Ubrzo potom, dolazi do provale kod tetke Kozime i Pipa je ukradena! Zajedno sa Lesi, tri prijatelja kreću da uhvate lopove i spasu Pipu…” kratak je siže filma.

Film,,Jadna stvorenja” se žanrovski svrstava u romantični film sa elementima naučne fantastike. ,,Od reditelja Jorgosa Lantimosa i producentkinje Eme Stoun dolazi neverovatna priča o fantastičnom napredku mlade žene, Bele Bakster (Stoun), koju briljantni naučnik, dr Godvin Bakster (Vilem Defo) ponovo vraća u život. Pod Bakterovom zaštitom, Bela je željna učenja. Međutim, zbog žudnje za svetom koji joj nedostaje, ona beži sa Dankanom Vederbernom (Mark Rufalo), uglađenim i razvratnim advokatom u vrtoglavu avanturu širom kontinenata. Oslobođena predrasuda svog vremena, Bela postaje nepokolebljiva u svojoj nameri da se zalaže za jednakost i slobodu”, stoji u opisu filma.  

Film ,,Jadna stvorenja” ima 11 nominacija za najprestižniju filmsku nagradu Oskar (najbolji film, najbolji režija, najbolja glumica, najbolji sporedni glumac, najbolji adaptirani scenario, najbolja fotografija, najbolja montaža, najbolja scenografija, najbolji kostim, najbolja maska, najbolja originalna muzika). Ovaj film je premijerno prikazan na festivalu u Veneciji, gde je osvojio glavnu nagradu ,,Zlatni lav”.

Na pozorišnom repertoaru u petak, 9. februara u 20 časova biće odigrana predstava ,,Ludi Ljuba”, koju je po tekstu Srboljuba Aritonovića na scenu vranjskog teatra postavio Dragan Živković Durge. U utorak, 13. februara, od 19 časova na repertoaru je predstava ,,Ništa nećemo zaboraviti” koja je po motivima proze Vranjanke Vere Cenić režirao Jug Đorđević. Na dečjoj sceni u nedelju, 11. februara, od 12 sati je predstava ,,Žurka kod plavog zeca”, vranjskog teatra.

Karte za sve programe, pozorišne i bioskopske, osim na biletarnici, mogu se kupiti i onlajn na sajtu pozorišta. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare