U Vranju organizovani besplatni pregledi

VRANJE

 U Zdravstvenom centru u Vranju organizovana je četvrta akcija preventivnih besplatnih pregleda.

Interesovanje građana je bilo veliko, a svi zainteresovani mogli su da urade oftalmološki pregled, ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize za utvrđivanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi.

Pregledi su, kao i prethodna tri puta, rađeni bez zakazivanja, a mogli su da budu pregledani i oni koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje. Interesovanje je i ovog puta bilo veliko.

Zdravstveni centar Vranje, koji je jedna od 98 ustanova u Srbiji u kojima su obavljeni preventivni pregledi, posetio je prof. dr Berislav Vekić državni sekretar Ministarstva zdravlja koje je i pokretač ovih akcija.

„Želja nam je da približimo zdravstvo, da uradimo nešto više na prevenciji jer u tri prethodne akcije na celoj teritoriji Republike Srbije uradili smo preko 50.000 preventivnih pregleda. Ustanovili smo da je za 2.000 pacijenata potrebno dodatno ispitivati jer smo našli i određena patološka stanja koja to iziskuju“, istakao je dr Vekić.

Vranjski Zdravstveni centar preglede je organizovao na dva mesta kako bi akcija bila efikasnija, rekao je direktor ove ustanove, dr Dragan Veličković.

On je obećao da će svi pacijenti koji ne budu pregledani to mogu učiniti nakon Nove godine, odnosno u januaru.

U Zdravstvenom centru u Vranju u prethodne tri akcije pregledano je 1620 pacijenta. Na dalje specijalističko lečenje upućeno je 248 pacijenata.

 Preventivni pregledi obavljeni su od 8 do 16 sati. Građani su zadovoljni jer im nisu bili potrebni uput i overena zdravstvena knjižica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare