U Vranju održan protest u centru grada i miting SNS

VRANJE

Zbog usvajanja izmena Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, ali i ekoloških problema, danas je u Vranju protestovalo, oko 500 građana. Oni su se oko 14 sati okupili kod Crkve Svete Trojice u samom centru grada blokirajući saobraćaj u tom delu Vranja.

Mnogi protestanti su nosili transparente poput „Stop legalizaciji pljačke“, „Probudi se“, „Za našu i njihovu decu“.

Protest grupe građana, predvođen ekološkim aktivistima, pokušao je da prekine jedan motociklista koji je hteo da prođe kroz masu građana, ali mu nije uspelo.

Neki od protestanata su prepoznali motociklistu tvrdeći da se radi o članu Srpske napredne stranke koji je zaposen u JP “Voodvod“ u Vranju.

U blizini su bili prisutni policajci i inspektori u civilu, ali nisu reagovali.

Protest je završen bez incidenata.

Nedaleko odatle, ispred zgrade Pošte, skup su organizovali članovi i pristalice Srpske napredne stranke, sa štandom, transparentima i stranačkim obeležjima.

Prema pisanju nekih lokalnih medija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova jutros su pokušali da spreče okupljanja, tako što su dolazili na vrata pojedinih građana, upozoravajući ih da nikako ne dolaze na ekološke proteste.

To se desilo i članu redakcije portala Vranjenews, Mileni Dimić koja je posle prvih protesta privođena na informativni razgovor iako je radila svoj posao.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare