U Vranju odražan peti protest

VRANJE

Protest građana pod sloganom „Vranje bez straha – 1 od 5 miliona“ večeras je peti put održan na šetalištu ispred gradske Apoteke, u centru Vranja.

Protest je kao i prethodna četiri počeo nešto posle 18 časova, uz bubnjeve  i povike, kao što su „izdajnicii“ i „lopovi“.

Uprkos kiši koja je padala uporni građani su se okupili u nešto manjem broju nego na prethodnim protestima.

Ptotestantima se najpre obvratio predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je rekao da u Vranju ne govori kao pripadnik vojske već u ime svoje porodice, komšija, prijatelja.

Obraćanje je počeo rečima vladike Nikolaja Velimirovića „kakva je to država koja se vodi bez blagoslova i politika bez poštenja“.

Tim rečima je vladika objasnio propast kraljevine Jugoslavje. U tim rečima danas prepoznajemo stanje u Srbiji, rekao je Antić.

Svaki građanin ima pravo da bira i da bude biran.

„Današnja vlast svakodnevno od nas graži da budemo idioti. Očigledno je da se Srbija budi i da niko od nas neće da dozvoliti da ga bilo ko  smatra idiotom. Mi u vojnom sindikatu Srbije odlučili smo da ne budemo idioti“.

Nikada srpski vojnik neće biti uz one koji su tlačili svoj narod. Uvek će biti uz svoj narod, dodao je Antić i poručio „znajte da ni jedna vlast neće moći da nas upotrebi protiv svog naroda“.

„Danas niko u Srbiji ne poštuje zakone. Danas su pojedinci iznad zakona, iznad države. Danas se pojedinci koji se nalaze na visokim funkcijama porede sa vlašću, a to je ništa drugo nego teror nad sopstvenim narodom. Znajte da će uskoro tome doći kraj. Nećemo nikome dozvoliti da budemo idioti“.

On je na kraju izrazio želju da će ih na protestima biti više i da što pre dočekaju slobodu.

Narodna poslanica „Dveri“ Marija Janjušević pozdravila je okupljene građane sa „pomoz bog Vranjanci“.

„Mi više  ne branimo naše penzije, dečje dodatke, plate. Mi branimo gole živote i zbog toga smo širom Srbije svi na ulicama da oteramo sadašnu vlast. Svi su nezadovoljni, znamo ko je kriv. Mora da budemo svi složni, da ostanemo zajedno i budemo uporni do kraja, poručila je.

Obatila se i onima koji glasaju za Aleksandra Vučića, upitavši „da li su spremili povojnicu“.

To su vrednosti koje vi promovišete.

U Orašcu smo premijerki rekli da su izdali Kosovo, a ona nas je nazvala fašistima.

Dok je to govorila protestanti su uzvikivali „izdaja, izdaja“.

„Zbog toga je krajnje vreme da nam se i ostali pridruže. Mi smo potrpisali sporazum, narod i opozicija, koji, nas političare obavezuje da vas do  kraja zastupamo dosledno i pošteno. I mi ćemo se toga pridrižavati“.

„Počelo je. Idemo do kraja. Oslobodićemo Srbiju. Sačuvaćemo svoju decu u svojim mestima. Ili mi ili niko drugi neće“, rekla je narodna poslanica Janjušević i pozvala građane u šetnju gradskim ulicama.

Na petom protestu u Vranju počelo je i potpisivanje „Sporazuma sa narodom“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare